Ο καλός μας ο καιρός

Γιορτάζουν (γνωστές γιορτές)

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Γενναία δήλωση του Αυστραλού Πρωθυπουργού!!!




          Γενναία δήλωση του Αυστραλού Πρωθυπουργού!!!  

         - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ.. !..!..!..!..!...!            



ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ KEVIN RUD!!!!!!«Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού. Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.
Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά,τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας! Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός μας σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.
Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας:
Το δικαίωμα να φύγετε! Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε!

Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι.
Εσείς διαλέξατε να έρθετε.
Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!»

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ασπαρτάμη


Ασπαρτάμη: Τα ασφαλή όρια κατανάλωσης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Ιουνίου 2008

Mε τη συνεργασία της Παπαδοπούλου Αναστασίας
Η ασπαρτάμη είναι μία τεχνητή γλυκαντική ουσία με γλυκύτητα περίπου 200 φορές μεγαλύτερη από την κοινή επιτραπέζια ζάχαρη. Όπως και η ζάχαρη, αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, αλλά λόγω της ισχυρής της γλυκύτητας χρησιμοποιείται σε πολύ μικρότερες δόσεις, με αποτέλεσμα οι συνολικές θερμίδες που προσδίδει στα τρόφιμα και ποτά που χρησιμοποιείται να είναι πρακτικά μηδαμινές. Περισσότερο από δύο δεκαετίες χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και αποτελεί πιθανόν την πιο εκτενώς μελετημένη ουσία.


Ωστόσο, ακόμα υπάρχει παραπληροφόρηση και δυσπιστία σχετικά με την ασφάλειά της ως πρόσθετο τροφίμων. Σύμφωνα με την ιατρική και επιστημονική κοινότητα, η ασπαρτάμη είναι ένα ασφαλές πρόσθετο τροφίμων και μπορεί να καταναλώνεται άφοβα από υγιείς ανθρώπους, διαβητικούς ασθενείς και άλλες πληθυσμιακές ομάδες.
Η ιστορία της ασπαρτάμης
Συνετέθη για πρώτη φορά το 1965, ενώ στις μέρες μας πλέον χρησιμοποιείται στην παρασκευή τροφίμων και ποτών σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Η ασπαρτάμη εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (Food and Drug Administration - FDA) των Η.Π.Α. το 1981 για να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά τροφίμων (π.χ. γλυκαντική ουσία σε δισκία, δημητριακά πρωινού, τσίχλες).
Η έγκριση αυτή επεκτάθηκε δύο χρόνια αργότερα, το 1983, για να συμπεριλάβει και τη χρήση ασπαρτάμης σε ανθρακούχα αναψυκτικά. Το 1985, το Συμβούλιο Επιστημονικών Υποθέσεων του Αμερικάνικου Ιατρικού Συλλόγου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση και κατανάλωση ασπαρτάμης από υγιείς ενήλικες είναι ασφαλής και δεν σχετίζεται με παρενέργειες ή προβλήματα υγείας. Το 1996, η ασπαρτάμη εγκρίθηκε ως 'ασφαλής γλυκαντική ουσία γενικής χρήσης' για την παραγωγή και χρήση της σε τρόφιμα και ποτά από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α.
Πώς χρησιμοποιεί το σώμα μας την ασπαρτάμη;
Η ασπαρτάμη διασπάται στον εντερικό αυλό στα αμινοξέα ασπαρτικό οξύ και φαινυλαλανίνη, ενώ αποδίδει επίσης και μικρές ποσότητες μεθανόλης, συστατικά τα οποία στη συνέχεια περνούν στην κυκλοφορία του αίματος. Οι ουσίες αυτές απαντώνται σε πολύ μεγαλύτερα ποσά στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου, στο γάλα και στο κρέας, σε φρούτα και λαχανικά.
Ο οργανισμός χρησιμοποιεί αυτά τα παράγωγα με τον ίδιο τρόπο, είτε προέρχονται από φυσικά τρόφιμα, είτε προέρχονται από την ασπαρτάμη. Για παράδειγμα, ένα ποτήρι άπαχο γάλα παρέχει περίπου 6 φορές περισσότερη φαινυλαλανίνη και 13 φορές περισσότερο ασπαρτικό οξύ, ενώ ένα ποτήρι ντοματοχυμού έχει περίπου 6 φορές περισσότερη μεθανόλη σε σχέση με ίση ποσότητα ενός αναψυκτικού που περιέχει 100% ασπαρτάμη ως το μόνο γλυκαντικό.
Η διάσπαση της ασπαρτάμης στα τρία αυτά αμινοξέα είναι ο λόγος για τον οποίο έχει κατηγορηθεί για διάφορες επιπτώσεις στην υγεία. Συγκεκριμένα, η μεθανόλη και η φαινυλαλανίνη είναι οι δύο ενώσεις που έχουν κατηγορηθεί ως επιβλαβείς. Ωστόσο, καμία από τις κατηγορίες αυτές δεν έχει επαληθευτεί σε έρευνες σε υγιείς ανθρώπους.
Η φαινυλαλανίνη σχετίζεται με μια μεταβολική πάθηση που ονομάζεται φαινυλκετονουρία. Τα άτομα που έχουν αυτή την ασθένεια δεν μπορούν να μεταβολίσουν τη φαινυλαλανίνη. Η συχνότητα εμφάνισης της πάθησης στη λευκή φυλή είναι περίπου 1 περίπτωση ανά πληθυσμό 10000 ανθρώπων και πλέον διαπιστώνεται κατά τη γέννηση. Στα άτομα που πάσχουν από αυτή την σπάνια μεταβολική πάθηση, η πρόσληψη του αμινοξέως φαινυλαλανίνη από την τροφή μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα και παρενέργειες και για το λόγο αυτό όλες οι διαιτητικές πηγές φαινυλαλανίνης, συμπεριλαμβανομένης της ασπαρτάμης, πρέπει να αποφεύγονται.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. απαιτεί την αναγραφή στην ετικέτα των τροφίμων που περιέχουν ασπαρτάμη της ένδειξης: 'Περιέχει πηγή φαινυλαλανίνης'.
Πόσο ασπαρτάμη μπορούμε να καταναλώνουμε;
Η Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη (Acceptable Daily Intake- ADI) για την ασπαρτάμη έχει τεθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. στα 50 mg ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Στην Ευρώπη, η Επιστημονική Επιτροπή Τροφίμων και η Επιτροπή Ειδικών σε Πρόσθετα Τροφίμων των FAO/ WHO (Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας/ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) έχει θέσει αντίστοιχα ως ασφαλές όριο τα 40 mg ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για να καταναλώσει ένας ενήλικας αυτή την ποσότητα ασπαρτάμης θα πρέπει να καταναλώσει 12 κουτάκια αναψυκτικού light την ημέρα ή περίπου 80 δισκία γλυκαντικού με χαμηλές θερμίδες.
Στην Ευρωπαϊκή ένωση η μέση κατανάλωση ασπαρτάμης σε ενήλικες έχει υπολογιστεί περίπου στα 21.3 mg ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα, περίπου η μισή ποσότητα από το προτεινόμενο όριο των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών οργάνων.



Πηγές: www.nutrimed.gr


Δέυτερο Σενάριο :


Ορθόδοξη Πορεία

Ασπαρτάμη, τα ΚΑΚΑ νέα! – Mark Gold, ερευνητής.

Κατηγορίες: Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον   Τρίτη, 4 Μαΐου, 2010
Η ασπαρτάμη μέχρι το 1981 δεν είχε εγκριθεί για τις ξηρές τροφές. Για πάνω από οκτώ χρόνια η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων & Ποτών των Η.Π.Α) αρνιόταν να την εγκρίνει, εξ αιτίας των παρενεργειών και των εγκεφαλικών όγκων που δημιουργούσε στα πειραματόζωα. Η FDA εξακολουθούσε να αρνείται την έγκριση, μέχρι την προεδρία του Ρ. Ρήγκαν, ο οποίος απέλυσε τον Επίτροπο που αρνιόταν την θετική γνωμάτευση, και έβαλε στη θέση του τον Dr. Arthur Hull Hayes. Ακόμα και τότε αρνήθηκε η Επιτροπή Έρευνας να δώσει τη συγκατάθεσή της, αλλά ο Dr. Hayes ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ την ίδια του την Επιτροπή.
Μακροχρόνια Βλάβη.
Η ασπαρτάμη φαίνεται να δημιουργεί μια αργή, σιωπηρή βλάβη σε όσους έχουν την ατυχία να μην έχουν άμεσες παρενέργειες, ώστε να την αποφεύγουν. Μπορεί να πάρει ένα χρόνο, 10 ή 40 χρόνια, αλλά φαίνεται να ευθύνεται για ορισμένες αναστρέψιμες και μη αναστρέψιμες συνέπειες στην υγεία, με τη μακροχρόνια χρήση.
ΜΕΘΑΝΟΛΗ (10% της ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ).
Η Μεθανόλη/ξυλο-αλκοόλη είναι ένα θανατηφόρο δηλητήριο. Έκανε πολλούς αλκοολικούς να καταλήξουν τυφλοί ή νεκροί. Η μεθανόλη απελευθερώνεται σταδιακά στο λεπτό έντερο, όταν το μεθυλικό σύμπλεγμα της ασπαρτάμης συναντά το ένζυμο χυμοτρυψίνη.
Η απορρόφηση της μεθανόλης στο σώμα επιταχύνεται σημαντικά, όταν λαμβάνεται αδέσμευτη μεθανόλη. Η αδέσμευτη μεθανόλη δημιουργείται από την ασπαρτάμη, όταν θερμανθεί πάνω από τους 30ο Κελσίου. Όταν δηλαδή ένα προϊόν με ασπαρτάμη δεν αποθηκεύεται σωστά ή θερμαίνεται (π.χ. στις καραμέλες χωρίς ζάχαρη).
Η μεθανόλη διασπάται σε μυρμηκικό οξύ και φορμαλδεΰδη στο σώμα. Η φορμαλδεΰδη είναι μια επικίνδυνη νευροτοξίνη. Μια αποτίμηση της EPA για την μεθανόλη, αναφέρει ότι «Θεωρείται ένα συσσωρευτικό δηλητήριο, λόγω του χαμηλού ποσοστού απέκκρισης, εφόσον απορροφηθεί. Στο σώμα η μεθανόλη οξειδώνεται σε φορμαλδεΰδη και μυρμηκικό οξύ. Και οι δύο αυτοί μεταβολίτες είναι τοξικοί». Το προτεινόμενο όριο κατανάλωσης είναι 7.8 mg/μέρα. Ένα λίτρο αναψυκτικό με ασπαρτάμη περιέχει περίπου 56 mg μεθανόλης. Όσοι καταναλώνουν πολλά προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη, λαμβάνουν ως και 250 mg μεθανόλης καθημερινά, ή 32 φορές πάνω από το όριο της ΕΡΑ.
Τα πιο γνωστά αποτελέσματα δηλητηρίασης από μεθανόλη είναι τα προβλήματα όρασης. Η φορμαλδεΰδη, γνωστός παράγων καρκινογένεσης, προκαλεί βλάβη στον αμφιβληστροειδή, επεμβαίνει στο DNA και προκαλεί γενετικά ελαττώματα. Λόγω της έλλειψης κάποιων βασικών ενζύμων, οι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι από τα ζώα στις τοξικές επενέργειες της μεθανόλης. Οπότε οι δοκιμές της ασπαρτάμης ή της μεθανόλης σε ζώα, δεν αντανακλούν με ακρίβεια τον κίνδυνο για τους ανθρώπους.
Έχει επισημανθεί ότι οι φρουτοχυμοί περιέχουν μικρές ποσότητες μεθανόλης. Η μεθανόλη όμως στα φυσικά προϊόντα, ποτέ δεν εμφανίζεται μόνη. Πάντα υπάρχει και αιθανόλη, η όποια είναι το αντίδοτο στην τοξικότητα της μεθανόλης. Στον πρώτο πόλεμο στο Ιράκ, είχαν «φορτώσει» τους στρατιώτες με μεγάλες ποσότητες αναψυκτικών με ασπαρτάμη, τα οποία είχαν θερμανθεί πάνω από τους 30 βαθμούς, λόγω του ήλιου στη Σαουδική Αραβία. Πολλοί επέστρεψαν σπίτι με πολυάριθμες παθήσεις, παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται σε όσους έχουν δηλητηριαστεί από φορμαλδεΰδη.
Σε μια νομοθετική πράξη του 1993, που μπορεί μόνο να περιγραφεί σαν «εξωφρενική» η υπηρεσία FDA ενέκρινε την ασπαρτάμη σαν συστατικό σε πολυάριθμες τροφές, οι οποίες πάντα θα θερμαίνονται πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Ακόμα χειρότερα, στις 27 Ιουνίου 1996, η FDA απέσυρε όλους τους περιορισμούς της ασπαρτάμης, επιτρέποντας τη χρήση της στα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και όλων των θερμαινόμενων και ψημένων προϊόντων.
Το πρόβλημα είναι ότι τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θύματα δεν έχουν ιδέα ότι η αιτία πολλών προβλημάτων τους μπορεί να είναι η ασπαρτάμη. Πολλές παρενέργειες της ασπαρτάμης είναι πολύ σοβαρές. Μπορεί να ευθύνεται για πλήθος παθήσεων, από στομαχικές διαταραχές και διάρροια, ως καρκίνο του εγκεφάλου και εμβολή.
Πού εστιάζεται το πρόβλημα;
Η μεθανόλη απελευθερώνεται στο λεπτό έντερο, όταν το μεθυλικό σύμπλεγμα της ασπαρτάμης συναντά το ένζυμο χυμοτρυψίνη (Stegink 1984, σελίδα 143). Η αδέσμευτη μεθανόλη αρχίζει να σχηματίζεται στα υγρά που περιέχουν ασπαρτάμη, σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου, όπως και μέσα στο ανθρώπινο σώμα (που έχει θερμοκρασία 36Ο). Τότε η μεθανόλη μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη. Η φορμαλδεΰδη μετατρέπεται σε μυρμηκικό οξύ, που είναι το δηλητήριο των μυρμηγκιών. Το τοξικό μυρμηκικό οξύ χρησιμοποιείται για την αφαίρεση επιχρισμάτων ουρεθάνης και εποξικών. Φανταστείτε τι κάνει στους ιστούς του σώματός σας!
Η φαινυαλανίνη και το ασπαρτικό οξύ, το 90% της ασπαρτάμης, είναι αμινοξέα που κανονικά χρησιμοποιούνται στη σύνθεση του πρωτοπλάσματος, όταν λαμβάνονται από την τροφή που τρώμε. Όταν όμως δεν συνοδεύονται από άλλα αμινοξέα (υπάρχουν 20), τότε είναι νευροτοξικά. Γι αυτό υπάρχει μια προειδοποίηση για τη Φαινυλκετονουρία στα διάφορα προϊόντα ασπαρτάμης. Το 2% του πληθυσμού πάσχει από υπερβολική ευαισθησία στη χημική αυτή ουσία. Όμως σας πιάνει κι εσάς που δεν έχετε αυτή την ευαισθησία, ευνοώντας εγκεφαλικές διαταραχές και γενετικές ανωμαλίες! Τελικά η φαινυαλανίνη διασπάται σε DKP, που είναι παράγων όγκου του εγκεφάλου.
Με άλλα λόγια, η ασπαρτάμη μετατρέπεται σε επικίνδυνα υποπροϊόντα, τα οποία δεν έχουν φυσικά αντίμετρα. Το άδειο στομάχι του διαιτόμενου, επιταχύνει αυτές τις μετατροπές και ενισχύει τη ζημιά. Συστατικά της ασπαρτάμης περνούν απ’ ευθείας στον εγκέφαλο, κάτι που προκαλεί πονοκεφάλους, σύγχυση, εμβολές και κακή ισορροπία. Εργαστηριακά ποντίκια και άλλα πειραματόζωα πέθαναν από όγκους στον εγκέφαλο.
Παρά τους ισχυρισμούς της Monsanto και των συμμάχων της:
1. Η μεθανόλη από την αλκοόλη και τους χυμούς φρούτων, δεν μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη, σε σημαντικό βαθμό. Ισχυρές μαρτυρίες επιβεβαιώνουν το γεγονός αυτό για τα αλκοολούχα ροφήματα και τους χυμούς.
2. Η φορμαλδεΰδη που προέρχεται από τη μεθανόλη, είναι πολύ τοξική ακόμα και σε πολύ μικρές δόσεις, όπως έδειξαν πρόσφατες έρευνες.
3. Η ασπαρτάμη προκαλεί χρόνια ζημία τοξίνωσης, εξ αιτίας της μεθανόλης, της φορμαλδεΰδης και άλλων παρα-προϊόντων, παρά τα όσα αντίθετα υποστηρίζονται από λίγα βιομηχανικά υποστηριζόμενα πειράματα. Εκεί δοκιμάζουν ουσία που διαφέρει χημικά και αφομοιώνεται διαφορετικά από το προϊόν που διατίθεται στο ευρύ κοινό. Το «περίεργο» είναι ότι σχεδόν όλες οι ανεξάρτητες μελέτες, δείχνουν πως η ασπαρτάμη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας.
4. Ένα κοινό τέχνασμα της Monsanto είναι ο ισχυρισμός πως η ασπαρτάμη είναι «ασφαλής», όμως ορισμένα ξεχωριστά άτομα μπορεί να παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτή φυσικά είναι μια τυπική ανοησία της Monsanto. Οι ίδιες τους οι έρευνες δείχνουν ότι δεν προκαλεί μόνον αλλεργικές αντιδράσεις. Έτσι προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν και να αποκρύψουν τις τεράστιες σε αριθμό τοξικές αντιδράσεις και βλάβες που βιώνουν οι άνθρωποι από τη μακροχρόνια χρήση της ασπαρτάμης.
Συμπεράσματα:
1. Η ποσότητα της μεθανόλης που απορροφάται από την ασπαρτάμη είναι άνευ προηγουμένου στην ανθρώπινη ιστορία. Η μεθανόλη που απορροφάται από τους χυμούς φρούτων, δεν πλησιάζει καν αυτή της ασπαρτάμης και πιθανότατα δεν αφομοιώνεται, ή δεν μετατρέπεται στους τοξικούς μεταβολίτες της σε σημαντικές ποσότητες, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα.
2. Η έλλειψη εργαστηριακά εντοπισμένων αλλαγών στα επίπεδα μυρμηκικού οξέως και φορμαλδεΰδης στο πλάσμα, δεν αποκλείει τη ζημιά που προκαλούν αυτοί οι τοξικοί μεταβολίτες. Συχνά δεν φαίνονται εργαστηριακά οι αλλαγές από μικρή έκθεση στη μεθανόλη.
3. Τα προϊόντα με ασπαρτάμη, συχνά παρέχουν ελάχιστα ως καθόλου θρεπτικά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη χρόνια δηλητηρίαση μεθανόλης. Άτομα που λαμβάνουν προϊόντα με ασπαρτάμη, συνήθως κάνουν δίαιτα και πιθανόν να στερούνται θρεπτικά στοιχεία, σε σχέση με όσους βρίσκουν χρόνο για φρέσκους χυμούς.
4. Άτομα με συγκεκριμένα θέματα υγείας ή που παίρνουν ορισμένα φάρμακα, μπορεί να είναι πιο ευάλωτα σε χρόνια δηλητηρίαση μεθανόλης.
5. Οι χρόνιες παθήσεις και οι παρενέργειες από την αργή δηλητηρίαση, συνήθως κτίζονται σιωπηρά σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλές χρόνιες παθήσεις που μοιάζουν να εμφανίζονται ξαφνικά, στην πραγματικότητα στήνονταν στο σώμα για πολλά χρόνια.
6. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι πολλά άτομα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε μικρές ποσότητες φορμαλδεΰδης στο περιβάλλον. Η έκθεση σε φορμαλδεΰδη και η πρόσληψη μεθανόλης (που μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη) από την ασπαρτάμη, φαίνεται να έχει συσσωρευτική επιβλαβή επίδραση.
7. Το μυρμηκικό οξύ έχει δείξει ότι συσσωρεύεται σιγά-σιγά σε διάφορα σημεία του σώματος. Επίσης φαίνεται να εμποδίζει τον κανονικό μεταβολισμό του οξυγόνου.
8. Όλο και περισσότεροι βιώνουν χρόνια προβλήματα υγείας, παρόμοια με τη χρόνια δηλητηρίαση από μεθανόλη, όταν παίρνουν προϊόντα με ασπαρτάμη, για μεγάλο διάστημα. Περιλαμβάνονται και βλάβες στα μάτια, όπως παρατηρείται και από τη δηλητηρίαση μεθανόλης.
Εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα με ασπαρτάμη και έχετε προβλήματα σωματικά, διανοητικά ή όρασης, κάντε το 60ήμερο τεστ αποχής από ασπαρτάμη. Εάν μετά δυο μήνες χωρίς ασπαρτάμη, τα προβλήματά σας είτε έχουν φύγει, ή έχουν μειωθεί σημαντικά, τότε παρακαλώ συμμετέχετε στην προσπάθεια να φύγει αυτή η νευροτοξίνη από την αγορά. Στείλτε γραπτή διαμαρτυρία στον Οργανισμό Τροφίμων Ποτών. Γράψτε στους πολιτικούς σας. Επιστρέψτε τα προϊόντα με ασπαρτάμη εκεί που τα αγοράσατε, απαιτώντας τα χρήματά σας πίσω. Πείτε το σε φίλους και γνωστούς… αν κόψουν την ασπαρτάμη και δουν όφελος, ας αντιδράσουν κι αυτοί με τη σειρά τους κατά τον ίδιο τρόπο.
Η ασπαρτάμη είναι ένα «εγκεκριμένο γλυκαντικό», εξ αιτίας κάποιων άπληστων και ανέντιμων ατόμων, που βάζουν τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή και ευεξία.
Μόνο ένα ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ κοινό θα επηρεάσει την ανακατάταξη αυτής, από «πρόσθετο τροφής» σε ΤΟΞΙΚΟ ΧΗΜΙΚΟ και την απόσυρσή της από την τροφική αλυσίδα.
ΠΗΓΗ
http://www.alopsis.gr


Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

50 - 50 3ος κύκλος Νέα επεισόδια....!!!


Παραγωγή: 2005-2011




                  ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ S03E01 MEGA GR






Από: kastroman | Δημιουργήθηκε: 3 Μάρ 2011
Περίληψη: Ο Νικηφόρος, ο Μίμης και ο Παύλος ασφυκτιούν κάτω απ' την αυστηρή επίβλεψη των γυναικών και δυστυχώς δεν έχουν που να πνίξουν τον καημό τους. Ο Βασίλης μετά την κατάληψη του τσιπουράδικου δεν τους επιτρέπει την είσοδο στο μαγαζί. Εξάλλου εκκρεμεί και δίκη εις βάρος τους. Επειδή όμως ξέρουν να γίνονται φορτικοί κατορθώνουν να του αλλάξουν γνώμη κι επιστρέφουν πανηγυρικά στις κραιπάλες. Αποφασίζουν μάλιστα να τολμήσουν αυτό που χρόνια επιθυμούν. Να ζήσουν από κοντά τη γιορτή του τσίπουρου στον Τίρναβο και να ξεσαλώσουν παρέα με αλλοδαπές οινοποιούς.

Πρωταγωνιστούν:
Πέτρος Φιλιππίδης (Νικηφόρος), Παύλος Χαϊκάλης (Μίμης), Σάκης Μπουλάς (Παύλος), 'Αβα Γαλανοπούλου (Ελισάβετ), Βάνα Ραμπότα (Ειρήνη), Μαρία Ανδρούτσου (Ξανθίππη), Νικολέττα Καρρά (Μαρία), Σοφία Πανάγου (Ναταλία), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Κίμωνας), Φωτεινή Τσακίρη (Βίβιαν), Θάνος Τοκάκης (Αχιλλέας), Δήμητρα Στογιάννη (Εύα), Βασίλης Θωμόπουλος (Βασίλης)


50-50 2ο Επεισόδιο 3ος Κύκλος


Κατηγορία:

Διασκέδαση

Ετικέτες:

  • ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ
  •  
  • S03E01
  •  
  • MEGA
  •  
  • GR
  •  
  • GEO31578